« Terug naar het berichtenoverzicht
Door: Esmee
Categorie: Tech
Geplaatst op: 8/2/2016
8
feb
Leren in een digitale omgeving is niks nieuws, maar leren in een 3D Virtual Interactive Presentation Room wel! Deviant heeft een app ontwikkeld waarmee studenten vanuit hun eigen omgeving bijvoorbeeld de cultuur in het buitland kunnen ontdekken. Deze week is de 3D VIP Room geïntroduceerd op de Vakbeurs voor onderwijsinnovatie en ICT in de jaarbeurs te Utrecht.
Deviant en NovoLanguage willen het voor scholen mogelijk maken om studenten op te leiden in een virtual reality klaslokaal. Deviant heeft als eerste Nederlandse uitgeverij een app ontwikkeld waarmee studenten kunnen leren in een virtuele omgeving: de 3D Virtual Interactive Presentation Room, oftewel 3D VIP Room.
Uit het klaslokaal
Voor veel scholen is het niet mogelijk om vaak het klaslokaal uit te gaan met de studenten om hen echt iets van de wereld te laten zien en leren. Vooral bij lessen zoals taal en aardrijkskunde is het voor de theorie die geleerd wordt maar wordt het zien en ontdekken van de cultuur vergeten. Een Cultuur ontdekken kan niet worden geleerd in een klaslokaal en daar biedt de 3D VIP Room een oplossing op!
3D VIP Room
Om gebruik te kunnen maken van de 3D VIP Room heeft een student slechts een smartphone met de app en een kartonnen 3D-bril nodig. Door de app te activeren komt de student rechtstreeks in het digitale klaslokaal waar de les kan beginnen. De studenten bezoeken bijvoorbeeld vanuit hun eigen omgeving virtueel de stad Londen. Ze krijgen dan een 3D-film van de stad te zien en maken alleen of samen de oefeningen in de 3D VIP Room. Op korte termijn gaat het ook mogelijk worden om tijdens de biologielessen door het menselijk lichaam te reizen en meer van het lichaam te leren. Door gebruik te maken van de 3D VIP Room kunnen studenten virtueel naar verschillende locaties gaan zonder het klaslokaal te verlaten en doen ze ervaring op in die andere werkelijkheid.
Vakbeurs
Het idee voor de 3D VIP Room is deze week gedemonstreerd op de Vakbeurs voor onderwijsinnovatie en ICT in de jaarbeurs te Utrecht. Wat het onderwijs vindt van deze nieuwe manier van lesgeven is helaas nog niet bekend.
« Terug naar het berichtenoverzicht
Om te reageren moet je eerst inloggen
Gerelateerde berichten
Populair
Blog je mee?
Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!
Bericht insturenNieuws melden
Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!
Nieuws melden