« Terug naar het berichtenoverzicht
Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 11/8/2015
11
aug
Softwarefabrikant Microsoft heeft in samenwerking met het tijdschrift The New Yorker een systeem ontwikkeld dat humor van mensen kan begrijpen en inschatten. Dit om het tijdschrift te helpen met het doorspitten van 5000 inzendingen die wekelijks worden ingediend als onderschrift voor de cartoons van cartoonist Bob Mankoff.
5.000 grappen
Op de achterkant van The New Yorker schetst Bob Mankoff wekelijks een nieuwe cartoon waar lezers een grappig bijschrift voor kunnen verzinnen. Het tijdschrift ontvangt wekelijks zo'n 5.000 reacties. Mankoff heeft heel wat assistenten nodig om alle inzendingen door te nemen. Microsoft bood daarom ongeveer een jaar geleden aan een computer te bouwen die dit tijdrovende werk deels kon overnemen. Talloze cartoons en onderschriften zijn het systeem ingevoerd om de computer te leren wat wel en wat niet grappig is. Eerst leerde de kunstmatige instelligentie de grappigste keuze te maken uit bijschriften met soortgelijke grappen. Daarna werd het systeem geleerd om de honderden grappen op volgorde te zetten.
Slimme grapjas
Humor, sarcasme en woordspelingen zijn altijd al lastig te doorgronden geweest voor computers. Volgens Mankoff wordt een computer nooit beter in het beoordelen van de bijschriften dan een mens, maar hij is wel onder de indruk van de eerste resultaten. De favorieten van de assistent van Mankoff zaten altijd in de top 55,8% van het systeem van Microsoft. Dat betekent dat er 50% minder inzendingen handmatig hoeven te worden doorgenomen wat natuurlijk voor een enorme tijdsbesparing zorgt.
Microsoft toepassingen
Microsoft hoopt dat in de toekomst computersystemen zelf grapjes kan laten bedenken bedenken. Daarnaast kan het grappige systeem van pas komen bij bijvoorbeeld Skype Translator waarbij 2 mensen in verschillende talen live met elkaar kunnen videobellen.
« Terug naar het berichtenoverzicht
Om te reageren moet je eerst inloggen
Gerelateerde berichten
Populair
Blog je mee?
Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!
Bericht insturenNieuws melden
Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!
Nieuws melden